Nyt børnehus åbnet i Brøndby

Børnehuset Kirkebjerg tog i onsdags i mod de første børn i deres midlertidige rammer ved Fagervangen 2. Leder og personale har glædet sig til at åbne dørene for børnene og deres forældre.

Den 16. august åbnede Børnehuset Kirkebjerg dørene for 20 børn og deres forældre.

Børnehuset er det første af Brøndby Kommunes nye profilinstitutioner, og skal have et særligt fokus på idræt, bevægelse og kulturelle udtryksformer.

Grundet den stigende tilflytning til kommunen, starter Børnehuset Kirkebjerg i midlertidige rammer ved Fagervangen 2 i Brøndbyvester. Her er der etableret moderne pavilloner med en stor naturlegeplads, hvor børn og personale skal starte op, inden de til efteråret 2024 flytter over i det nybyggede børnehus i den nye bydel i Kirkebjerg.

Leder af Børnehuset Kirkebjerg, Oscar Bloch, har set frem til åbningen:

"Vi har glædet os helt vildt til at tage imod børnene og deres forældre. Det er en kæmpe milepæl at se børneliv og leg på stuerne og legepladsen. Vi har arbejdet hårdt, for at gøre så meget klar som muligt, for at skabe en god opstart for børnene. Nu glæder vi os til at lære dem og deres forældre at kende og give dem et børnehus med fokus på det gode børneliv og give dem gode rammer med masser af nærvær, tryghed, omsorg, læring, sjov og ballade," siger Oscar Bloch. 

Til åbningen stod personale og ledelse klar til at byde børn og forældre velkommen på stuerne. Herefter var der god mulighed for at skabe relationer til hinanden i de indrettede læringsmiljøer der blandt andet bød op til leg i dukkekrog, leg med togbane, puslespil, magneter, udklædning og meget mere. Efter lidt formiddagsmad og en kort samling med sang, gik børn og voksne på legepladsen, som blev indtaget med stor begejstring.

Kirkebjerg har en stor naturlegeplads med plads til leg og bevægelse

Det nye børnehus skal på sigt rumme 180 børn og får fysiske rammer, som tager højde for det nære og trygge miljø samtidig med, at der bliver masser af plads til bevægelse og kreativ udfoldelse. Der bliver skrevet børn ind løbende for at sikre en tryg opstart for både børn, forældre og personale.

Læs mere om Børnehuset Kirkebjerg

På hjemmesiden kan du læse mere om Børnehuset Kirkebjerg og skrive dit barn op på ventelisten. 

Børnehuset Kirkebjerg
Sidst opdateret den 18. august 2023
Skrevet af Brøndby Kommune