Ruter og stier

Oplev natur, kultur, vand og meget mere på alle de mange ruter og stier, der findes i Brøndby Kommune. Vi byder på både lange og korte ruter, hvor du kan få nogle spændende oplevelser, uanset om du ønsker at gå, løbe eller cykle.

Kløverstierne

Kløverstierne er gode gå- og cykelruter til dig, som har lyst til at se din by fra nye vinkler.

Hver sti fortæller en historie, og udover at formidle steder og fortællinger skaber kløverstierne forbindelser mellem rekreative områder og mødesteder i byen. Stierne er markeret med skilte i hver sin farve.

Kort over kløverstierne

Kløverstierne i Brøndbyøster 

Der er fire Kløverstier i Brøndbyøster. De starter og slutter alle ved Kløverstipælen ved Brøndbyøster Station. 

Grøn kløversti 2,1 km

Den grønne Kløversti er en enkel og spændende sti, der fortæller sin egen historie om forstadskulturen i Brøndby. Hvor der engang var landsbysamfund og åbne marker, vidner stien i dag om forvandlingen til moderne forstad med højhuse, infrastruktur, butikstorv, skoler og et aktivt fritidsliv

Blå kløversti 5,3 km

Den blå Kløversti er en varieret sti, der byder på en tidsrejse fra den idylliske Brøndbyøster landsby med historiske rødder til den moderne forstad. Turen fører også gennem Brøndbys naturskønne og rekreative områder med meget forskelligartede skovlandskaber

Rød kløversti 7,6 km

Den røde Kløversti er en alsidig sti, der både går gennem den moderne forstad, fra nye parcelhuskvarterer til koncentreret højhusbyggeri, og gennem et fantastisk stykke natur- og kulturhistorie langs Vestvolden

Sort kløversti 14,5 km

Den sorte Kløversti er den lange sti og kulturhistoriske fortælling om udviklingen af Brøndby fra landsbyer til en moderne forstad. Stiens mange bygninger og grønne åndehuller vidner om spændvidden, som præger forstaden – et resultat af planlægning af boligmassen og de kunst-, kultur- og naturoplevelser, der er strøet rundt om langs stien

Kløverstierne i Brøndby Strand

Der er fire Kløverstier i Brøndby Strand. De starter og slutter alle ved Kløverstipælen ved Kulturhuset Brønden, Brøndby Strand Centrum 60, 2660 Brøndby Strand.

Når du på stien kommer forbi et skilt på Kløverstierne med denne tekst:

Se en historie om stedet her på: brondby.dk/film1 (åbner i et nyt vindue)

Ved at gå ind på hjemmesiden f.eks. på din smartphone, så kan du se og høre fortællingen om stedet, hvor du er.

Grøn kløversti 2,6 km

På den grønne kløversti kan du opleve det nye Brøndby, gårdene mellem husene, Brøndby Strand Centrum og Ældrecenter.

Blå kløversti 4,6 km

På den blå kløversti vil du kunne opleve bevægelse i bymiljøet enten på boldbaner, skaterbane eller i skolegården.

Rød kløversti 7,6 km

Den røde kløversti giver dig en oplevelse af mangfoldigheden i Brøndby, det gamle og det nye,
højhusene og parcelhusene, gårdmiljøerne, søerne og stranden.

Sort kløversti 13,2 km

Oplev bevægelse, rekreation og fritid på den sorte kløversti. Du vil opleve både middelalderlandsbyen, Brøndby Haveby – de runde haver, fodboldlandskabet, golfbane, cricketbane, rideskole, havn og strand.

Vestegnsruten

Vestegnsruten er et sammenhængende stiforløb, der snor sig gennem syv kommuner på den københavnske vestegn. På ruten kan du opleve mange kultur-, aktivitets- og naturoplevelser. Blandt andet Vestvolden, Vallensbæk havn og Brøndby Strand. Ruten er 42,195 km, som er den officielle Marathon distance. Du kan vælge at gå, cykle eller løbe hele ruten eller blot dele af ruten.

Kort og skilte på ruten vil vise dig vej. Så tag familien, din mand eller kone eller en god ven med på ruten. Du kan finde kort over ruten med forskellige attraktioner herunder.

Kort over vestegnsruten

Gåruter i Brøndby

Via linket kan du se andre gå- eller løberuter i Brøndby.

Tryk på ruten hvis du vil se rutens længde, og tryk på ’sigtekorn’-ikonet i venstre side af kortet, hvis du vil se hvor du befinder dig på kortet.   

Se gå- eller løberuter i Brøndby

Ridespor

I Den Grønne Kile er der nogle ridespor, som kan benyttes, hvis du ønsker at ride i naturen. Ridesporet er ryddet for bevoksning og er afmærket med piktogrammer for ridning. Sporet er mere end 9 km langt og fører gennem forskellige oplevelser i Den Grønne Kile. Man kommer fx både igennem åbent landskab og tættere skov, igennem en gammel æbleplantage og over bakker. Ridesporene er lagt, så man let kan afkorte eller gøre sin tur længere.

Gå til Brøndby Kommunes Aktiv og Oplev kort

Her kan du se kort over legepladser, træningsfaciliteter, vandposter, besøgssteder, grønne områder, ruter og stier og meget mere.

Aktiv og Oplev kort

Kontakt

Kultur, Idræt og Fritid

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28

Åbningstider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Telefontider

Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00

Sidst opdateret den 12. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune