Affald fra virksomheder
Din virksomheds affald skal håndteres og sorteres korrekt. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du skal håndtere og sortere din virksomheds affald.
Anmeld manglende affaldstømning eller anmod om ændring af affaldsordning
Håndter dit affald rigtigt
Virksomheder og institutioner i Brøndby Kommune skal håndtere deres affald i henhold til de regler, som er beskrevet i kommunens Regulativ for erhvervsaffald. Affaldsregulativet supplerer reglerne i Affaldsbekendtgørelsen.
Læs mere i Regulativ for erhvervsaffald
Reglerne i regulativet er besluttet af politikerne i Brøndby Kommune. Det betyder, at regulativet i andre kommuner kan være forskellige på flere områder.
Regulativet er baseret på lovtekst, hvilket gør, at det kan være svært at forstå og forholde sig til. Derfor har vi lavet informationsmateriale i form af en folder om erhvervsaffald. Folderen giver et overblik over, hvordan du skal håndtere affaldet, så din virksomhed overholder gældende regler.
Håndtering, sortering og bortskaffelse af affald
Sortering af affald
Hvis du er i tvivl, om hvordan du skal sortere din virksomheds affald, kan du kontakte Brøndby Kommune Miljøafdeling. Kommunen vil klassificere affaldet og evt. anvise et modtageanlæg. Der gælder særlige regler for håndtering af bygge- og anlægsaffald og farligt affald.
Affaldsforebyggelse – mindre affald, færre udgifter
Alle virksomheder kan have gavn af at mindske deres affaldsmængder. Det giver en bedre økonomi for virksomheden, og det mindsker belastningen af miljøet.
Hvis din virksomhed ønsker at arbejde med affaldsforebyggelse, må du først få overblik over affaldet og dernæst udpege de områder, hvor det er relevant at mindske affaldsmængderne. Du kan bruge vores skema til at få et overblik over virksomhedens affald og udpege indsatsområder. Se og download Overblik over affaldet her.
I faktaarket Affaldsforebyggelse kan du få vejledning til, hvordan du griber opgaven an. Se og download faktaarket Affaldsforebyggelse her
Bortskaffelse af erhvervsaffald
Din virksomhed vælger selv, hvem der skal håndtere virksomhedens affald. Du kan finde de firmaer, der må håndtere dit affald i Energistyrelsens affaldsregister. Læs mere i affaldsregistreret hos Energistyrelsen
Din virksomhed skal opbevare dokumentation for, hvordan virksomhedens affald er håndteret. Dokumentationen skal til enhver tid kunne vises ved et miljøtilsyn.
Virksomheder kan også vælge selv at køre affaldet til Genbrugsstationen. For at kunne aflevere affaldet, skal du tilmelde din virksomheden og købe enten årskort eller engangsbillet til genbrugsstationen. Bemærk at du ikke må aflevere hverken dagrenovation, medicin og klinisk risikoaffald på genbrugsstationen.
Tilmeld din virksomhed til genbrugsstationen hos Vestforbrændingen
Hvordan håndterer du forskellige typer af affald?
Til Erhvervsaffaldsfolderen hører en række faktaark. De beskriver, hvor hver affaldstype skal hen, hvad din virksomhed skal være opmærksom på osv. Hvis du vil have besked, når faktaarkene opdateres, kan du sende en mail til affald@brondby.dk med din virksomheds navn, e-mail, adresse, tlf. nr. og navn på en kontaktperson.
Du kan se og downloade faktaarkene som PDF herunder:
Faktaark om affald
-
Affaldsforebyggelse
-
Asbest
-
Batterier og akkumulatorer
-
Dagrenovationslignende affald
-
Deponi egnet affald
-
Dæk
-
Elektriske og elektroniske produkter inkl visse lyskilder
-
Erhvervsaffaldsfolder
-
Farligt affald
-
Flydende pumpbart affald
-
Forbrændingsegnet affald
-
Affaldsforebyggelse - mindre affald færre udgifter
-
Fortroligt papir
-
Forurenet jord
-
Glas, vinduer og andet planglas
-
Glasemballager
-
Have og parkaffald
-
Imprægneret træ
-
Jern og metal
-
Klinisk risikoaffald
-
Madaffald og organisk produktionsaffald
-
Pap og karton
-
Papir
-
Plast
-
PVC
-
Træemballage
Gebyrer for erhvervsaffald
Det tidligere administrationsgebyr for erhvervsaffald blev fjernet d. 1. januar 2019 og anvisning af erhvervsaffald har derfor i perioden frem til nu været skattefinansieret.
Fra 2021 trådte en ændring af Affaldsaktørbekendtgørelsen i kraft. Kommunerne skal opkræve brugerbetaling for kommunens konkrete anvisning af visse typer ikke-genanvendeligt erhvervsaffald.
Gebyret skal dække kommunens omkostninger og tidsforbrug ved visse konkrete anvisninger af erhvervsaffald og skal ligeledes differentieres, så det afspejler tidsforbruget ved den enkelte anmeldelse, dog således at gebyrstørrelsen kan inddeles i faste gebyrtrin fastsat af kommunalbestyrelsen. Denne omkostning udgør kun en lille del af arbejdet med at undersøge, hvor affaldet kan sendes hen til behandling. Den øvrige del af arbejdet vil fortsat være skattefinansieret.
Det nye gebyr må ikke dække affald, der er anvist via kommunens regulativ for erhvervsaffald, affald til genanvendelse, herunder også forbehandling eller sortering og affald til eksport. Gebyret kan heller ikke gives til virksomheder, der selv kommer med forslag til modtageanlæg. Det efterlader kun meget sjældne tilfælde, hvor en virksomhed anmelder en ny affaldstype, som vi ikke på stående fod kan anvise til et modtageanlæg.
Timesats for administrationstid er i 2021 721 kr. /time. Dertil kommer fakturering på 60 kr. pr. opkrævning. Gebyret opkræves, når erhvervsaffaldet er anvist og tidsforbruget dermed er kendt.
Kontakt
Miljøafdelingen
Teknik- og Miljøforvaltningen
Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Tlf. 43 28 28 28
Åbningstider
Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 13.00
Torsdag: Kl. 13.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00
Telefontider
Mandag - onsdag: Kl. 09.00 - 14.30
Torsdag: Kl. 09.00 - 17.30
Fredag: Kl. 09.00 - 12.00