Vild kommune

Brøndby Kommune har tilmeldt sig Miljøministeriets dyst om at blive Danmarks vildeste kommune. På denne side vil du og alle andre løbende kunne følge med i, hvilke indsatser vi sætter i gang.

Hvad er en vild kommune?

Det handler ikke bare om at lade stå til og lade ’naturen gå sin gang’. For at øge biodiversiteten, skal naturen hjælpes på vej med de rigtige initiativer. Indtil videre arbejder vi efter følgende plan: 

  • Undersøgelsesfase: Hvad gør andre? Hvad virker? Hvad har den største positive effekt? Det er noget af det, vi undersøger.
  • Idéfase: Her skal vi ikke bare have en masse idéer – vi skal have de bedste idéer!
  • Udførelsesfase: Vi smøger ærmerne op og omsætter idéerne til virkelighed.

Vi har brug for din hjælp

Hvis det for alvor skal batte, er det en opgave, der skal løftes i fællesskab. Derfor skal vi i dialog med borgere, boligselskaber, foreninger og virksomheder i Brøndby.

Altankasser, villahaver og erhvervsområder kan også være med til at gøre Brøndby vildere. Vi håber, du vil være med. 

Følg med og inspirer os

Du kan også følge med på vores Facebookside, hvor du kan komme med vilde idéer og tippe andre om, hvad man selv kan gøre. Har du billeder, kan du dele dem med os på instagram – tag dem med #mitvildebrøndby

Om kommunedysten - Danmarks vildeste kommune
  • Miljøministeren har udfordret kommunerne i en kommunedyst om at blive ’Danmarks vildeste kommune’.
  • Det handler om at få kommuner – og danskerne generelt – til at dyrke, hylde og omfavne den vilde natur. Kort og godt – at skabe mere vild natur.
  • Rammerne er vide. Kommunerne dyster på iderigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter, vild natur, udbredelse af viden til borgerne eller noget helt femte, der gør kommunen vild.
  • Præmien er 1 mio. kr. som stilles til rådighed af Den Danske Naturfond. De vil i samarbejde med den vindende kommune kvalificere brugen af midlerne til et naturprojekt.
  • Dommerpanelet består af Miljøminister Lea Wermelin og biologen Morten DD Hansen.
  • Konkurrencen løber frem til efteråret 2022, hvor vinderen kåres.

Større variation i natur og grønne områder er ét af fem fokusområder i Brøndby 2030

Vi vil bevare og udvikle Brøndbys natur og grønne områder. En øget biodiversitet er både et mål i sig selv og et middel til at fremme oplevelsesværdien og borgernes sundhed og trivsel.

Ved at gøre de grønne områder og byrum attraktive og tilgængelige, kan de danne gode rammer om aktiviteter og fællesskaber.

Læs Brøndby Kommunes strategi Brøndby 2030

Kontakt

Staben for Politik, Jura og Kommunikation

Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

staben@brondby.dk

Sidst opdateret den 30. september 2021
Skrevet af Brøndby Kommune