Veje og trafik

Kollektiv trafik

Der er gode muligheder for at benytte den kollektive trafik i Brøndby.

Busser og Flextur

Der kører en række busser i Brøndby.
Du kan se busserne og stoppesteder samt finde køreplaner, trafikkort, priser og øvrig information på Din Offentlige Transport.

Flextur - det nemme alternativ til bussen

Alle borgere i Brøndby kan bruge Flextur, der er en mellemting mellem bus og taxa. Du bliver nemlig hentet derhjemme og bestemmer selv, hvor du vil køres hen. 

Du bestiller en Flextur til det tidspunkt du ønsker, for der er ingen fast køreplan. Bare husk at bestille senest to timer inden, du vil hentes. 

Du kører ofte sammen med andre, der også har bestilt kørsel, så nogle gange kører du en lille omvej. Det kan også være, at du bliver hentet før eller efter det tidspunkt, du bedst kunne tænke dig, men det får du at vide, når du bestiller turen. Flexture kører alle dage inklusive søn- og helligdage fra kl. 6.00 - 23.00.  Bemærk at der er ændrede tidspunkter omkring jul/nytår.

HVAD KOSTER FLEXTUR?
Alle ture mellem to adresser i Brøndby koster 24 kr. Børn under 16 år betaler halv pris. Skal du til en anden kommune, der er med i ordningen, betaler du 36 kr. for de første 10 km og 6 kr. pr. km for de efterfølgende. Se på Movias hjemmeside hvilke kommuner, der er med i ordningen. Følg linket nederst.

HVORDAN BESTILLER DU FLEXTUR?
Bestil direkte på hjemmesiden www.movia.dk/flextur og få 10 % i rabat på prisen. Du skal oprette dig som kunde med NemID og indtaste dine person- og dankortoplysninger.

Du kan også vælge at ringe på telefon 70 26 27 27. Du kan ringe alle dage mellem kl. 8.00 - 18.00 og bestille din tur. Husk at fortælle, at du ønsker en Flextur. Hvis du bestiller over telefonen, skal du betale kontant og med lige penge til chaufføren.

Du kan læse mere om Flextur på Movias hjemmeside

S-tog

Fra Brøndbyøster St. og Brøndby Strand St. kører der S-tog. Du kan finde mere information på DSBs hjemmeside

Planlæg din tur

På Rejseplanen er det muligt at tilrettelægge transport med den kollektive trafik.

Handicapkørselsordning for svært bevægelseshæmmede

Handicapkørsel er en ordning, der giver svært bevægelseshæmmede mulighed for kørsel til fritidsformål, selvom de ikke kan benytte almindelige busser og tog. Kørselsordningen dækker hele Movias område, det vil sige hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn samt de brofaste øer. Kørslen foregår på alle årets dage og hele døgnet.

For at blive medlem af handicapkørselsordningen skal du henvende dig til Visitationen i kommunen, som visiterer dig til kørslen.

Få mere at vide om handicapkørselsordningen på Movia.

Organisering

Det økonomiske og overordnede planlægningsmæssige ansvar for den kollektive bustrafik ligger hos kommuner og regioner. Regionerne har ansvaret for regionale buslinjer, mens kommunerne har ansvaret for de øvrige buslinjer. Kommuner og regioner bestemmer selv, hvor mange buslinjer de vil have, og hvor tit busserne skal køre. I Østdanmark bestiller de den ønskede bustrafik hos Trafikselskabet Movia, som herefter planlægger og koordinerer den samlede bustrafik på tværs af kommune- og regionsgrænser, så den hænger bedst muligt sammen, også med tog og metro.

Movia er som trafikselskab en særlig, lovbestemt offentlig virksomhed beslægtet med et kommunalt fællesskab. Movia råder ikke selv over busser, men udbyder kørslen i offentlig licitation og indgår kontrakter med private busselskaber, som herefter udfører kørslen. Movia rådgiver også kommuner og regionerne, udarbejder køreplaner, laver trafikovervågning og markedsfører busserne.

DSB har ansvaret for S-tog.

Skrevet af Trafik