Stofmisbrug

Har du eller en pårørende et problem i forhold til misbrug af rusmidler, kan du få hjælp hos Behandlingscenter Brøndby (BCB).

Spring over sidemenu Råd, hjælp og støtte

Hvis du eller en af dine nærmeste har et misbrug af hash, kokain, heroin eller andre narkotiske stoffer, kan du som borger i Brøndby Kommune blive tilbudt behandling, der er tilpasset dine individuelle behov og situation.

Det er vigtigt for Brøndby kommune at tilbyde et sammenhængende og helhedsorienteret behandlingsforløb på tværs af centre og sektorer.

Behandlingscenter Brøndby (BCB) er et gratis behandlingstilbud målrettet borgere fra Brøndby kommune. BCB råder over behandlere, SOSU personale, sygeplejerske, læge, psykolog og psykiater.

HVEM KAN FÅ BEHANDLING?

Alle borgere, uanset alder, der har problemer med stofmisbrug kan henvende sig. Dette gælder også familie og pårørende til en person med misbrugsproblemer.

Du vil indledningsvis blive tilbudt en grundig en udredning. Denne udredning danner grundlag for den behandlingsplan som behandleren tilrettelægger i samarbejde med dig.

HVOR SKAL JEG HENVENDE MIG?

Du kan ringe på BCB´s hovednummer 43 28 2836. Du vil herefter blive omstillet til en behandler, eller du vil efterfølgende blive kontaktet af en behandler.

Du kan også kontakte BCB på mail bcb@brondby.dk  

HVOR BOR VI?

Behandlingscenter Brøndby (BCB) er placeret på Horsedammen 42, 2605 Brøndby (Nørregårdsskolen) Indgangs oversigt Kort over indgange  / Rutevejledning

MULIGHED FOR DØGNBEHANDLING

BCB kan indstille til døgnbehandling, hvis en række kriterier er opfyldt (se evt. kvalitetsstandard).

Døgnbehandling kan herudover ansøges, hvis borgeren vurderes at være i en akut og meget alvorlig helbredsmæssig situation.

Det er Specialrådgivningen, der træffer den endelig beslutning om døgnbehandling. Du kan kontakte Specialrådgivningen på 4328 2564 eller handicap@brondby.dk. 

ANONYM STOFBEHANDLING

Gratis, anonym stofbehandling

TILBUD TIL BORGERE, DER HAR ET SKADELIGT FORBRUG AF ILLEGALE RUSMIDLER OG SOM IKKE HAR SOCIALE PROBLEMER.

Har du arbejde eller er under uddannelse, men har dit forbrug af illegale rusmidler taget overhånd? Så er tilbuddet om gratis, anonym stofbehandling måske et tilbud for dig.

Fra 1. juli 2015 er det lovkrav, at kommunerne tilbyder gratis og anonym stofbehandling til borgerne, som bruger illegale rusmidler, og som ikke har sociale problemer. I den forbindelse har Brøndby Kommune indgået samarbejde med Fonden Lænke-ambulatorierne i Danmark.

Behandlingen foregår i Lænke-ambulatorierne i Lyngby og Hvidovre, hvis du er over 25 år. Er du under 25 år, kan du ud over tilbuddene i Lyngby og Hvidovre, vælge et særligt tilbud for unge, som ligger i København. Behandlingstilbuddet omfatter uanset sted et 14 ugers gruppetilbud, hvor gruppen mødes en gang om ugen, samt 2 individuelle samtaler.

Hvis du ønsker at starte i behandling eller høre mere om tilbuddet, skal du kontakte Behandlingscenter Brøndby på 4328 2836, i Brøndby Kommune, som vil hjælpe dig med at finde ud af om dette tilbud kunne være det rette for dig. Du er naturligvis 100 % anonym.

BEHANDLING I LÆNKE-AMBULATORIERNE

-  Behandling er gratis

-  Der er ingen ventetid

-  Du kan blive boende hjemme og kan passe dit arbejde

-  Behandlingen

FOR YDERLIGERE INFORMATION OM ANONYM STOFBEHANDLING KONTAKT:

Mail: anonym@stofraadgivningen.dk

Tlf. 27 45 80 65

Kontakt

Behandlingscenter Brøndby

Horsedammen 42G
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 36

bcb@brondby.dk

Sidst opdateret den 15. august 2022
Skrevet af Brøndby Kommune