Rådgivning og tilbud til unge

Se mulighederne for rådgivning, hjælp og mødesteder for unge i Brøndby.

Spring over sidemenu Råd, hjælp og støtte

Er du ung og har du brug for nogen at tale med eller være sammen med?

Find tilbud om rådgivning og aktiviteter her på siden

Ungerådgivningen R:U:M

Ungerådgivningen RUM er et gratis tilbud til dig mellem 16 og 29 år, der har brug for nogen at tale med. I den åbne rådgivning kan alle unge få op til fem samtaler og hvis du er bosiddende i Brøndby, kan vi tilbyde dig et længere forløb på op til 6 måneder. Ingen emner er for små eller store. Vi yder rådgivning og støtte omkring alt hvad der rør sig hos unge – svære følelser og tanker, identitet, familie- eller parforhold, bolig, økonomi, uddannelse, job og fritidsmuligheder.

Vi kan også hjælpe dig i kontakt med andre professionelle eller foreninger.

RUM består af tre rådgivere med en baggrund som socialrådgivere og en psykolog.

Sådan får du fat i os:

  • Ring eller SMS på tlf. 51 48 05 28
  • Mail til rum@brondby.dk
  • Nykær 44, 2605 Brøndby

 

OBS. Vi sidder ofte i samtale, så læg derfor gerne en besked på vores telefonsvarer, hvis ikke du kommer igennem. Vi vender tilbage så hurtigt vi kan.

Ungeguide for unge mellem 13-15 år

Ungdomslivet er fuldt af muligheder og valg, og samtidig kan der være forventninger og krav til dig som ung. Alle unge har forskellige forudsætninger for at vælge og træffe beslutninger, og nogle gange kan det føles eller opleves svært at leve op til kravene.

Hvis du er mellem 13 og 25 år, har du mulighed for at få en ungeguide. En ungeguide kan hjælpe dig med at omsætte dine drømme og mål til en plan, og guide dig på vejen. I Brøndby Kommune er der forskellige muligheder, hvis du som ung får brug for en ungeguide.

Vi tager udgangspunkt i dine behov, og har hvis du allerede har en god kontakt til en medarbejder i kommunen, kan der være mulighed for at han eller hun kan blive din ungeguide. Derudover har vi etableret et korps af ungeguider, der har stor erfaring i at samarbejde med unge.Hvis du vil høre mere om ungeguideordningen, kan du kontakte din lærer eller din uddannelsesvejleder.

Hvis du vil høre mere om ungeguideordningen, kan du kontakte din lærer eller din uddannelsesvejleder.

Se oversigten over uddannelsesvejledere

Du kan også sende en mail til ungeguide@brondby.dk, så finder vi ud af det sammen.

Mødesteder for unge

Pilegården

Pilegården er Brøndbys ungekulturhus og en platform for alle områdets kreative unge ildsjæle mellem 16 og 29 år, der brænder for at skabe projekter og events. Om du strikker, synger, optræder eller maler er underordnet. Der er plads til alle projekter - det vigtigste er, at det er DINE! Kom bare forbi, eller kontakt os på telefon hvis du gerne vil mere mere. 

Korsdalsvej 136
2605 Brøndbyøster
Tlf: 27 58 80 80

Læs mere om Pilegården og se aktiviteter på facebooksiden

Ungdomsklub

Ungdomsklub

Vi har tre ungdomsklubber i Brøndby, som alle hører under "Ungdomsklubben 1st. floor". Ungdomsskolen er for unge og dermed for dig, der er fyldt 13 år eller går i 7. klasse. Derfor er alle tilbud og aktiviteter skræddersyet til de behov du som ung har. På Ungdomsskolen kan du både blive inspireret af kreative aktiviteter, udfordret af ture og oplevelser, du ikke har prøvet før. Eller blive klogere på et fag, du synes kan være svært i skolen. 

Læs mere om ungdomsklubberne og tilmelding 

Pigehuset

Pigehuset er et gratis tilbud til piger i alderen 12-18 år i Brøndby Strand. Pigehuset tilbyder forskellige aktiviteter, eksempelvis madlavning, dans, lektiehjælp og kreative værksteder.

Ønsker du at høre mere om Pigehuset, kan du kontakte

Emmanuel Amar Temmar
Telefon: 21 62 16 91
Mail: eat@brondby.dk

Pigehuset ligger i Brøndby Strand, på Strandskolevej 300 og holder åbent mandag, tirsdag og onsdag fra kl. 14-20.

Værestedet Tjørnevang

Værestedet er et gratis tilbud til unge i alderen 13-30 år. Værestedet er beliggende på Tjørnevangen 9 i Brøndby Strand og har åbent tirsdag og onsdag fra kl. 16-22, samt efter aftale.
Aktiviteterne i Værestedet er blandt andet: Madlavning, turneringer i fx bordfodbold, billard, brætspil og bordtennis, rådgivning og fitness.

Ønsker du at høre mere, så kan du kontakte:

Emmanuel Amar Temmar
Telefon: 21 62 16 91
Mail: eat@brondby.dk

Lær at tackle angst og depression

Er du mellem 15-25 år og oplever du symptomer på angst og/eller depression? Fx nedtrykthed, tristhed, træthed, uro, tankemylder, nervøsitet eller bekymringer? Har du måske svært ved at overskue din uddannelse eller hverdag, dit arbejde eller det at være sammen med andre? 

Kurset 'Lær at tackle angst og depression', starter op den 25. oktober 2022. Kurset er gratis, og der er åbent for tilmelding nu.

På kurset lærer du:

  • at tackle angst og depression
  • at arbejde med at gøre de ting, du gerne vil
  • at blive bedre til at hjælpe dig selv
  • at klare situationer, der er svære
  • at blive bedre til at være sammen med andre
  • at træffe svære beslutninger
  • at løse problemer

Sådan foregår det
Kurset begynder 25. oktober, er gratis og varer syv uger, hvor I mødes i 2,5 time én gang om ugen. I er ca. 10 deltagere på holdet, og to instruktører, som selv kender til at have angst og depression. Du kan dele dine tanker, eller nøjes med at lytte, hvis du har det bedst med det

Tilmelding
Ring eller skriv en SMS eller mail til Louise Bækkel Jensen på 24 78 82 31 eller lobaj@brondby.dk
Du er også velkommen til at kontakte Ida, hvis du gerne vil høre mere om kurset.

Lær at tackle angst og depression

Sammenhængende kommunal ungeindsats

Der kan være mange årsager til, at du som ung får brug for at samarbejde med Brøndby Kommune. Vi varetager både indsats for familier og børn, skole, job og sundhed. Det er vigtigt for Brøndby Kommune, at vores ungeindsats hænger sammen på tværs af de mange afdelinger, der varetager opgaverne. Derfor har vi etableret en sammenhængende kommunal ungeindsats (KUI), der skal sikre, at den enkelte unge oplever en koordineret og sammenhængende indsats, uanset hvad årsagen er til samarbejdet med kommunen. Du kan læse mere om den sammenhængende kommunale ungeindsats vi linket herunder og kontakte KUI på kui-brondby@brondby.dk.

Kontakt

Børn, Unge og Familier

Brøndby Rådhus
Park Alle 160
2605 Brøndby

Tlf. 43 28 28 28

born@brondby.dk

Sidst opdateret den 23. september 2022
Skrevet af Brøndby Kommune