Hvad er KOL og hvordan kan du leve med det? Brøndby Kommune tilbyder et forløb, hvor du både lærer om at leve med KOL og får rørt dig med et smil på læben.
Vil du vide noget om KOL og møde andre i samme situation som dig?
Så har Brøndby Kommune et forløb, hvor du både lærer om at leve med KOL og får rørt dig med et smil på læben.
KOL-forløb
Har du fået konstateret mild til svær KOL, så har Brøndby Kommune et særligt forløb, hvor du lærer om de faktorer, der har indflydelse på din sygdom og hvordan du kan påvirke dem.
Undervisningen er tilrettelagt i forbindelse med træningen og foregår på hold. Der er fokus på, at deltagerne udveksler erfaringer og viden.
Forløbsprogrammet er gratis, ved henvisning fra læge eller hospital.
Formålet er grundlæggende at understøtte din evne til at tage hånd om dit eget liv og give dig redskaber til bedst muligt at håndtere en hverdag med KOL.
Alle forløb indledes med en afklarende samtale, hvor dine ønsker og behov bliver afdækket. Ud fra samtalen tilrettelægger vi det videre forløb.
VI har et tilbud til dig der er hårdere ramt af din KOL, og som benytter rollator og derfor har svært ved at indgå på vores primære KOL-hold. Her mødes vi hver onsdag fra kl. 10-11 i ca. 10-15 uger.
Har du spørgsmål til håndtering af KOL eller har du en pårørende med KOL, så kontakt vores KOL-sygeplejersker på KOL-hotline tlf. 5116 60 06.
Vi kan hjælpe dig i forhold til at sikre, at du får den rigtige inhalationsmedicin og tager den korrekt. Vi kan også hjælpe med at håndtere åndenød og hoste.
Vi tilbyder viden om sygdommen og det at leve med KOL, og kan hjælpe, hvis du vil vide mere om fx rygestop, optimal ernæring, fysisk aktivitet meget mere.