Det Længste Bord
Det Længste Bord er et 2-årigt projekt støttet af Novo Nordisk Fonden, der skal gøre det mere normalt at spise sund, grøn lækker mad i Brøndby Kommune. Det løber i perioden 1. februar 2025 - 28. februar 2026.
Projektet bliver drevet af fonden Democracy x i samarbejde med Claus Meyer & Ko, Meyers Madhus og Brøndby Kommune.
Har du lyst til at være med, har du mulighed for det. Kom til infomøde i Kulturhuset Brønden mandag den 16. juni kl. 18-20, hvor du kan høre Claus Meyer fortælle mere om projektet og hvordan du kan deltage.
Tilmeld dig på oplevbrondby.dk
Lørdag den 13. september vil der være en stor fællesspisning i Brøndby Kommune, hvor alle er velkomne. Sæt kryds i kalenderen allerede nu - mere info følger.
Ideen bag projektet
Når vi laver et måltid mad, dækker et bord og inviterer nogen til at spise med, tager vi ansvar for menneskerne omkring os. Vi er med til at styrke fællesskabet i vores familie og vennekreds, i Brøndby og i verden – og det er der brug for. Vores madvaner i dag er ofte ikke særlig sunde, hverken for os selv, naturen eller klimaet.
Projektet Det Længste Bord i Brøndby håber at kunne inspirere eksisterende lokale fællesskaber, foreninger og virksomheder til at lave og spise grønnere mad – sammen. Vi drømmer også om at hjælpe nye madlavnings -og måltidsfælleskaber til at opstå.
Forandringen begynder med velsmagende mad og en god måltidsoplevelse. Hvis vi skal spise mere sundt og grønt, skal det også smage godt, gerne på en overraskende måde, og det skal helst også være billigt, sjovt og nemt i en travl hverdag – og så skal det mætte.
Borgerne som medskabere
Det skal være Brøndbys egne borgere, institutioner og virksomheder, der sætter retningen og skaber indholdet i projektet. Derfor rækker vi i Det Længste Bord ud til organisationer, virksomheder, eksisterende fællesskaber og ildsjæle, der vil være med til at forme og skabe fremdrift i projektet, så madglæden spreder sig.
Nye ideer og aktiviteter – gerne nogle, som Brøndbyborgerne selv finder på – spreder den grønne madglæde i Brøndbys egne fællesskaber, foreninger, netværk og boligområder. Vi kan arrangere fællesmiddage i det nære, eller vi kan være med til at dække det længste bord i Brøndbys historie.
Vi kan dyrke jorden sammen og opdage hvor magisk grøntsager smager, som vi selv har sået og set spire og gro. Vi kan blive uddannet som grøn vært eller lære at bage og lave nye velsmagende retter på madkurser – alt sammen udviklet med afsæt i Brøndbyborgernes egne kulinariske spidskompetencer i samarbejde med Meyers Madhus.
Håbet er, at borgerne i Brøndby spiser sig gladere, sundere og stærkere – sammen.
Kurser og arrangementer
Projektet vil oprette kurser i grøn madlavning og i værtskab. Kurserne formes og tilpasses efter dem, der gerne vil deltage, og derfor er kurserne ikke et færdigt tilbud endnu. For at kunne deltage på kurserne skal du både have en interesse i at lære mere om, hvordan du laver lækker grøn mad, og hvordan du kan dele denne interesse med andre.
Derudover vil der løbende blive oprettet arrangementer, som alle kan deltage i og bare nyde den gode mad, fx på Klimahandledag i uge 17.
Kontakt projektet
Vil du gerne høre mere om Det Længste Bord, kan du skrive til projektleder fra Democracy x Sif Juhl Jacobsen på sjj@demx.dk eller Klima- og miljømedarbejder i Brøndby Kommune Lisa Kimiko Makholm på likim@brondby.dk.
Kontakt
Klima og Miljø
Teknik- og Miljøforvaltningen
Brøndby Rådhus
Park Allé 160
2605 Brøndby
Telefon: 43 28 24 35
E-mail: miljo@brondby.dk
Åbningstider
Mandag - onsdag: 09:00 - 13:00
Torsdag: 13:00 - 17:30
Fredag: 09:00 - 12:00
Telefontider
Mandag - onsdag: 09:00 - 14:30
Torsdag: 13:00 - 17:30
Fredag: 09:00 - 12:00